Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

Πρόγραμμα "Κωστής Παλαμάς"

Ημερίδα για τη Δημοσιογραφία στην Ε.Σ.Η.Ε.Μ.-Θ.


Ο κ. Πασχαλίδης και ο κ. Droc
       Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Ημερίδα του Προγράμματος “Κωστής Παλαμάς” με θέμα: “Δημοσιογραφία και Κοινωνία των Πολιτών συνυφασμένες με τον Πολιτισμό και το Πολιτιστικό Προϊόν” στην ΈνωσηΣυντακτών Ημερησίων ΕφημερίδωνΜακεδονίας-Θράκης την Τετάρτη 16 Απριλίου 2015. Εισηγητές της Ημερίδας ήταν οι:
Nico Droc, Λέκτορας Πανεπιστημίου της Ολλανδίας, με θέμα: “Κοινωνία των Πολιτών”.
Nadia Vissers, Λέκτορας Πανεπιστημίου του Βελγίου, με θέμα: “Δημοσιογραφία των Πολιτών”.
Γρηγόρης Πασχαλίδης, Αναπληρωτής Καθηγητής και Πρόεδρος του Τμήματος Δημοσιογραφίας και Μ.Μ.Ε. με θέμα: “Πολιτιστική ειδησεογραφία και Δημόσια Κουλτούρα: Πέρα από το Πολιτιστικό Ημερολόγιο”.
Στάθης Σιδηρόπουλος, Συντονιστής του Προγράμματος, με θέμα: “Παρουσίαση του Προγράμματος Κωστής Παλαμάς”.
       
Στο αίθριο
    Μετά τις εξαιρετικά ενδιαφέρουσες εισηγήσεις απενεμήθησαν οι βεβαιώσεις παρακολούθησης στους σπουδαστές που ολοκλήρωσαν τον Α' εκπαιδευτικό κύκλο του Προγράμματος στη Θεσσαλονίκη. Να σημειώσουμε πως για την εκδήλωση έγινε ανοιχτή πρόσκληση συμμετοχής στο διαδίκτυο και στον Τύπο καθώς τα θέματα της απευθύνονταν σε κάθε ενδιαφερόμενο για την δημοσιογραφία και τα Μέσα Ενημέρωσης. Το πτυχίο έλαβαν τα στελέχή μας (και αρθρογράφοι του ιστολογίου) Γιάννης Μπαχάς και ο δικηγόρος Απόστολος Τζαρός.
       Αυτή την περίοδο εκτείθονται στο Μορφωτικό Ίδρυμα της Ε.Σ.Η.Ε.Μ.-Θ. (Μορκεντάου 1, 1ος όροφος) οι εντυπωσιακές φωτογραφίες από την ανασκαφή και τα αρχαιολογικά ευρήματα των Αιγών στην Έκθεση: "Τέχνες και Τεχνουργήματα στην Αρχαιότητα: Εντυπωσιακά ευρ΄΄ηματα από τη Βασιλική Νεκρόπολη των Αιγών". Οι ποικίλες εκδηλώσεις της Ε.Σ.Ε.Μ.-Θ. αναρτώνται εγκαίρως στην ιστοσελίδα του Φορέα και αφορούν κάθε ενδιαφερόμενο για την δημοσιογραφία. Καλούμε τους συναδέλφους να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες εκπαίδευσης και επιμόρφωσηςπου παρέχει ο επιστημονικός και συνδικαλιστικός φορέας των επαγγελματιών δημοσιογράφων. Η συμμετοχή των σπουδαστών των Δημοσίων και Ιδιωτικών Ι.Ε.Κ. είναι, κρίνουμε, επιβεβλημένη αν και όπως διαπιστώνουμε ελάχιστοι είναι όσοι αναζητούν και εντάσσονται σε παρόμοια προγράμματα. Οι ευκαιρίες για μόρφωση υπάρχουν, αξιοποιήστε τις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου