Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

Σεμινάρια Αθλητικής Δημοσιογραφίας

Ο Π.Σ.Α.Τ. διοργανώνει σεμινάρια στη Θεσσαλονίκη

  
     Ακόμη μια ευκαιρία εκπαίδευσης και επιμόρφωσης για τους συναδέλφους πτυχιούχους Φυσικής Αγωγής με ειδικότητα την Αθλητική Δημοσιογραφία, και όχι μόνο για αυτούς, παρέχει ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου (Π.Σ.Α.Τ.) αυτή τη φορά στη Θεσσαλονίκη. Διοργανώνει σεμινάρια με θέμα «Αθλητική Δημοσιογραφία στην Ψηφιακή Εποχή» κάθε Τετάρτη 18:00-21:00 στην Ένωση Συντακτών Μακεδονίας Θράκης (Ε.Σ.Η.Ε.Μ.Θ.) (Στρατηγού Κάλλαρη 3). Στην επικοινωνία που είχαμε με τον Πρόεδρο του Π.Σ.Α.Τ. κύριο Τριανταφύλλου Σωτήριο συζητήθηκε η πρωτοπορία του Τ.Ε.Φ.Α.Α. του Α.Π.Θ., το οποίο το 1984 με έμπνευση και καθοδήγηση του Προέδρου του κυρίου Αυγερινού, σχεδίασε και υλοποίησε την ειδικότητα της Αθλητικογραφίας για πρώτη φορά σε Ελληνικό Α.Ε.Ι. και μοναδική σε Τ.Ε.Φ.Α.Α. Τονίστηκε δε η αναγκαιότητα της ένταξης του μαθήματος στα Τμήματα Φυσικής Αγωγής και Δημοσιογραφίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης των Α.Ε.Ι. Ενημερωθήκαμε επίσης, για την διδασκαλία του μαθήματος στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα του Τ.Ε.Φ.Α.Α. Αθηνών.
     
Από σεμινάριο στην Ε.Σ.Η.Ε.Μ.Θ.
Καλούμε τους συναδέλφους να παρακολουθήσουν τα μαθήματα (θα πρέπει να αποστείλουν αίτηση συμμετοχής στον Π.Σ.Α.Τ. έως 30/4/2015) καθώς και το 3ο Σχολείο που διοργανώνει στην Αρχαία Ολυμπία τον Οκτώβριο του 2015. Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου του Π.Σ.Α.Τ. από την ιστοσελίδα του Συνδέσμου
:  
   

 

Έναρξη κύκλου Σεμιναρίων που διοργανώνει ο Π.Σ.Α.Τ. με το τμήμα Δημοσιογραφίας & Μ.Μ.Ε. του Α.Π.Θ.

Και Σχολείο στην Ολυμπία
       Την Τετάρτη 6 Μαΐου 2015, ξεκινά ο 1ος κύκλος Επιμορφωτικών Σεμιναρίων Δια Βίου Μάθησης της Ακαδημίας Αθλητικών Συντακτών (Α.Κ.Α.Σ.) του Π.Σ.Α.Τ., σε συνεργασία με το Τμήμα Δημοσιογραφίας και Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ο κύκλος Σεμιναρίων, με θέμα την «Αθλητική Δημοσιογραφία στην Ψηφιακή Εποχή», θα διαρκέσει έως την Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015. Τα Σεμινάρια θα διεξάγονται κάθε Τετάρτη απόγευμα 17:00–20:00 στο αμφιθέατρο της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης με διδάσκοντες του Τμήματος Δημοσιογραφίας & ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου. Τα συνολικά έξι Σεμινάρια (6, 13, 20 και 27 Μαΐου και 3 και 10 Ιουνίου), θα μεταδοθούν απευθείας από την ιστοσελίδα του Π.Σ.Α.Τ.
       
Τα μέλη του Π.Σ.Α.Τ. με τον κ. Καπράλο
Επιστημονικός υπεύθυνος του 1ου κύκλου Σεμιναρίων είναι ο κ. Ανδρέας Βέγλης, καθηγητής και αναπληρωτής πρόεδρος τμήματος Μ.Μ.Ε. του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου και διδάσκοντες οι: Ανδρέας Βέγλης-καθηγητής, Γιώργος Καλλίρης-αναπληρωτής καθηγητής, Αντώνης Σκαμνάκης-επίκουρος καθηγητής, Χαράλαμπος Δημούλας-επίκουρος καθηγητής, Νίκος Παναγιώτου-λέκτορας, Χαράλαμπος Μπράτσας-ΕΔΙΠ.
       Η παρακολούθηση των σεμιναρίων (το αναλυτικό πρόγραμμα θα ακολουθήσει σε νεότερη ανακοίνωση) είναι δωρεάν. Απευθύνονται στους αθλητικούς συντάκτες μέλη και μη μέλη του Π.Σ.Α.Τ. στη Θεσσαλονίκη και την ευρύτερη περιοχή, σε δημοσιογράφους, σε φοιτητές και σπουδαστές δημοσιογραφίας και συναφών σπουδών, μεταπτυχιακούς φοιτητές δημοσιογραφίας και συναφών σπουδών, καθώς και σε οποιονδήποτε άλλο έχει σχέση με το αντικείμενο και τις θεματικές που θα αναλυθούν.
Οι ενδιαφερόμενοι για την παρακολούθηση των σεμιναρίων θα πρέπει να το δηλώσουν έως και την Πέμπτη 30 Απριλίου 2015 στον Π.Σ.Α.Τ. Οι δηλώσεις συμμετοχής μπορούν να αποστέλλονται ηλεκτρονικά στο email συνδέσμου (psat@otenet.gr), ή με φαξ (2103635777).  Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη γραμματεία του Π.Σ.Α.Τ. στα τηλέφωνα 2103634719 και 2103631861.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου